DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Hacı Halil Bektaş Ortaokulu

TARİHÇE

TARİHÇE

Hacı Halil Bektaş İlköğretim Okulu şimdiki bulunduğu yerde 1929 yılında Selçuk İlkokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.1933 yılında İsmet Paşa İlkokulu adını almış.1951,1952 yıllarında Delikliçınar ilkokulu olarak eğitim ve öğretime devam etmiş.1953 yılında tekrar Selçuk İlkokulu adını alarak eski binanın yıkıldığı 1969 yılına kadar eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1970 yılında hayırsever  bir insan olan Hacı Halil Bektaş, eski binanın yerine, şimdi eski bina dediğimiz binayı eğitim öğretim yuvasını yaptırmış ve Denizli bir ilk olarak kendi parasıyla okul yaptıran kişi olmuştur. Bina beş derslikli ve bir toplantı salonu olarak yaptırılmıştır.1980-1981 öğretim yılında şimdiki eski binaya ek bir sınıf yapılmış okul velileri, idarecilerin ve hayırseverler tarafından.

01.08.2000 tarihinde Milli Eğitim müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde hayırseverimizin oğulları Cihan BEKTAŞ, Cengiz BEKTAŞ ve Ceyhan BEKTAŞ beyefendilerinin katkıları ile Bodrum+Zemin+1.2.3 katlar olmak üzere 5 katlı, 15 Derslikli, Spor salonu, Dil laboratuvarı, Fen laboratuvarı, Bilgisayar laboratuvarı, Kütüphane ve Ek okul binasının tamamını yaptırıp 10.09.2004 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğüne  teslim etmiştirler. Kendilerinin böyle mükemmel bir binayı eğitime kazandırmalarından dolayı biz başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Hacı Halil BEKTAŞ ve Oğulları Cihan  BEKTAŞ, Cengiz BEKTAŞ ve Ceyhan BEKTAŞ beyefendilere şükranlarımızı sunarız.

Yayın: 05.02.2024 - Güncelleme: 05.02.2024 13:56 - Görüntülenme: 59

Etiketler :